torstai 30. maaliskuuta 2017

Muistatteko kun Venäjä valtasi Krimin alkuvuodesta 2014?

Muistatteko kun Venäjä valtasi Krimin alkuvuodesta 2014? Käytiin armottomia puolustustaisteluita, kun Ukrainan joukot perääntyivät ylivoimaisten venäläisdivisioonien puristuksessa.

En minäkään. Wikipedia tietää kertoa neljän ihmisen kuolleen, joista kaksi oli siviilejä, joista toinen kuoli sydänkohtaukseen.

No muistatteko sitten, kun Venäjä miehitti pinta-alaltaan hieman Belgiaa pienemmän Krimin käyttäen tunnuksettomia sotilaitaan? Ukrainalla ei yksinkertaisesti ollut aikaa reagoida tähän salakavalaan suunnitelmaan.

En minäkään. Sekä Ukrainalla, että Venäjällä oli Krimin alueella noin 20 000 sotilasta. Ukrainan kanssa solmitun sopimuksen mukaan Venäjällä sai olla 25 000 sotilasta niemimaalla sijaitsevassa Sevastopolin laivastotukikohdassa. Ukrainan sotilaista 10 000 siirtyi Krimin asukkaiden enemmistön eli Venäjä-mielisten siis Venäjän leiriin, 8 000 erosi Ukrainan armeijasta ja vain muutama tuhat siirtyi Ukrainan puolelle.

No entä sitten, muistatteko, kuinka Venäjä järjesti niemimaalla tekaistut vaalit ja pakotti asukkaat äänestämään Venäjään liittymisen puolesta?

En minäkään. Vaaleissa krimiläisistä 97 % kannatti niemimaan liittämistä Venäjään. Yhdysvaltalainen ajatushautomon Pew Research Centerin tekemässä kyselyssä 91 % haastatelluista krimiläisistä piti äänestystä vapaana ja avoimena ja 88 % oli sitä mieltä, että Ukrainan hallinnon tulisi hyväksyä tulos. Vastaavaan tulokseen päätyi Yhdysvaltain hallituksen oma tutkimus, jonka mukaan 82,8 % krimiläisistä piti vaalien tulosta legitiiminä. Saman tutkimuksen mukaan 73,9 % krimiläisistä uskoi elämän muuttuvan paremmaksi Venäjään liittymisen ansiosta, kun vain 5,5 % oli päinvastaista mieltä. Vuosi vaalien jälkeen, saksalaisen mielipidemittaustoimiston tekemän tutkimuksen mukaan 93 % krimiläisistä oli Venäjään liittymisen kannalla.

Muistatteko kuinka ”Venäjän suorittamalla Krimin valtauksella” on Suomessa perusteltu armeijan sodanajan joukkojen määrän kasvattamista, erilaisten poikkeustilalakien kiristystä ja Venäjä-trollien, eli esimerkiksi ylläolevien faktoista kertovien, vainoa.

Kyllä, tämän muistan.

Muistatteko, kuinka Nato on vastineena ”Venäjän aggressiolle” keskittänyt tuhansia sotilaitaan ja raskasta kalustoaan Venäjän rajalle ja vienyt toimillaan Euroopan suursodan kynnykselle?

Kyllä, tämän muistan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email